Incepe scoala...

  • 12 septembrie 2010
  • ... in sunete de bormasini si printre schele.

    Asa incep elevii scoala in Romania. Mare parte din scoli nu au obtinut avizele necesare pentru functionare, dar fiindca programa este fixata, lumea merge sa invete. Nu e de mirare ca parintii din apropierea granitei cu Ungaria si'au cumparat case mai ieftine acolo si au preferat sa'si trimita odraslele sa invete la scoli din Ungaria, unde au conditi mai bune, gen o piscina, o biblioteca moderna si alte facilitati. De altfel, multi profesori din Ungaria au venit in Romania, au facut o facultate si s'au intors sa predea in tara natala.

    In fine, invatamantul nostru o sa ajunga de rasul lumii, cu toate ca Boc-poc se mandreste ca prin 2012 Romanica o sa fie o mandrete de tara in Europa. Nu stiu cum o sa se intample asta, in conditiile in care FMI preconiseaza o scadere in cresterea economica la sfarsitul lui 2010 si primul trimestru al lui 2011. Sa nu mai zic ca si locuitorii de langa granita cu Bulgaria merg si'si varsa veniturile in magazinele bulgaresti, cu produse mai ieftine. D'aia avem deficit la fondul de pensii si trebuie sa imprumutam iar bani la anul.

    Dar elevii din generala nu stiu asta. Ei stiu doar ca le trebuie rechizite noi, ghiozdanel nou, uniforma, hainute noi, incaltari. Plus flori pentru Doamna. Si ajungem la, cica, 1500 lei. As comenta suma asta, mi se pare cam astrologica, dar nu mai stiu cat coasta o uniforma si nici un ghiozdan.

    Unii se bucura, altii nu. Imbulzeala, discursul de deschidere si de an nou al dlui/dnei director, o predica a preotului (asa era la mine la scoala), intalnirea colegilor, doamnele invatatoare care'si striga bobocii, boboci care dau flori emotionati doamnelor. Numai sa mai creasca putin, ca uita d'astea... :)

    Asa o sa fie si la anul, si peste un an, si peste 2... dar eu n'o sa mai comentez. In 'zda mamii ei de conducere, ca's scarbita si satula de prostii la tv. Mi'e sila sa tot aud de astia. Au facut remaniere, au pus prosti in locul hotilor. Oare se aud zvonuri de revolutie? Da? Cand? Decemvrie sau inceputul lui 2011? Dar'ar Domnu'!!!

    Pana atunci, eu ma uit la Flacarica si la State, sa mai rada si inima mea. :)

    Salve!!

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu