Oh, mighty pimple...

  • 28 iunie 2010
  • La cererea publicului...

    Adolescent, adult, nu conteaza... daca e sa iasa, iese. Barba, frunte, nas, spate, piept...nu rateaza nici o zona. Unde gaseste mediul prielnic (murdar, gras), acolo iese.
    Va prezentam magnificul Cos!! Si nu e unul, e un grup, o multitudine, o galaxie superba in mijlocul fruntii (culmea ar fi sa descrie un model). Acneea este una dintre cele mai des intalnite afectiuni ale pielii, cu debut cel mai adesea in adolescenta. Aproximativ 85% dintre tineri sunt afectati la un moment dat de acnee si de multe ori evolutia continua si la varsta maturitatii.


    Nu ar fi o problema daca ar ramane o simpla afectiune, care se poate trata. Din cauza faptului ca aspectul nostru exterior este afectat de aceste aparitii nedorite, tindem sa fugim de lume cand jumatate de fata este "populata" de acnee. Si urmele lasate de aceasta sunt la fel de inestetice. Cel mai de dorit este evitarea aparitiei acneei, insa pentru aceasta este nevoie sa cunoastem cauzele, pentru a le putea preintampina.



    Deci, sa plecam de la cauze. Facem o listuta:
    1. Cauze hormonale
    2. Excesul de sebum
    3. Ten murdar
    4. Dieta
    5. Parul murdar, neingrijit, lasat desfacut
    6. Produsele de..curatare; of course, este vorba de cele care nu se potrivesc tipului de ten
    7. Stresul
    8. Pilulele anticopceptionale
    9. Punem si abstinenta?

    Acum, rational ar fi sa urmam tocmai pasii pentru a inlatura sau a preveni aparitia cosurilor. Deci, fete curate, activitate sexuala (care rezolva tot,inclusiv reducerea stresului), alimentatie sanatoasa, sport, curatare adecvata. Produse sunt destule, timp si cunostinte sa utilizam produsele sa existe. Eu, una, recomand cel mai bun tratament impotriva acneei .
    Astfel, in viata noastra cotidiana si incarcata, in care mereu fugim si uitam sa traim, trebuie sa includem macar 15 minute pentru fata si corpul nostru, ca pana la urma, cu ele aparem in fata lumii si nu dorim un impact negativ.

    Si nu in ultimul rand, nu spargeti cosurile!!! Caci vor forma o adevarata armata, dornica a'l razbuna pe cel cazut la datorie...

    Salve si sa ne'auzim..fara cosuri!

    1 comentarii:

    sorin spunea...

    din fericire nu am avut niciodata probleme cu excesul de sebum:)

    Trimiteți un comentariu